Fizyoterapi Nedir ?
Fizyoterapi nedir ? Kelime anlamı olarak fizyoterapi; hastalıkların ısı, ışık ve su gibi fiziksel ve mekanik yöntemler kullanılarak tedavisi anlamına gelir. Doğumdan itibaren veya sonradan oluşmuş çeşitli yaralanmaların, travmaların, hastalıkların veya yaşlılıktan kaynaklanan fonksiyonel eksikliklerin; elektrik akımı, sıcak ya da soğuk uygulaması, egzersizler ya da çeşitli tıbbi metotlarla giderilmesi yöntemidir.
Spor esnasında yaşanan kırılma, ezilme, bükülme gibi rahatsızlıklar, bel ağrısı, bel fıtığı, boyun ağrısı ve fıtığı, omurilik zedelenmeleri, kısmi felç, el ve parmak hasarları, sinir sıkışmaları gibi rahatsızlıklar fizyoterapi alanına girmektedir. Bu alanda hekim tarafından teşhis ve tanısı koyulmuş hastalara hizmet veren sağlık profesyoneline de fizyoterapist denir.
Neden Fizyoterapiye İhtiyacımız Var ?
Neden fizyoterapiye ihtiyacımız var ? Çünkü; fizyoterapide amaç, bireylerin yaşamsal faktörleri sağlıklı olarak yerine getirebilmesini sağlamaktır. Fizyoterapi, fiziksel uygulamanın dışında duygusal ve sosyal ilişkiler gibi unsurları da kapsar. Kişinin bedensel ihtiyaçlarını kendisinin rahatça karşılayamaması toplumdan kendini soyutlamasına, sosyal çevresinde etkinliğini yitirmesine yol açabilir. Bu durum, kişiyi psikolojik anlamda olumsuz etkiler. Fizyoterapi ile kişinin hem ruhen hem de bedenen iyileştirilmesine yardımcı olmaya çalışılmaktadır. Bu yüzden fizyoterapi noktasında hastayla çalışılırken bütüncül düşünülmeli, psikosomatik problemlerde de mutlaka ilgili bir psikoloğa veya psikiyatra yönlendirmesi yapılmalıdır.
Bu fizyoterapinin başarısınıda arttıracaktır. Tedaviye geçilmeden önce birtakım laboratuvar bulguları ile muayeneye başvurulur. Bu başvuru uzman hekim tarafından yapılır ve teşhis tanı için önem arz edebilir. Fizyoterapi ve ya fizik tedavisi için özel bakım merkezleri, nörolojik merkezler, fitness merkezleri, spor eğitim tesisleri. Spor kulüpleri, özel klinikler vb. gibi alanlar bulunmaktadır. En başta fiziksel engeli bulunan bireyler hayatlarını daha rahat idame ettirebilmek için fizyoterapiye ihtiyaç duyarlar. Ameliyat sonrası toparlanma için de yine fizyoterapiye ihtiyacı duyulur. Daha önce yazmış olduğumuz yazılarımızda da fizyoterapinin hangi alanlarda daha etkili olduğunu detaylı okuyabilirsiniz.
Fizyoterapist Kimdir ?
Fizyoterapist kimdir sorusunu merak ediyorsunuz ! Sağlıklı yaşam sürdürebilmek ve yaşam kalitesini arttırmak için doktor kontrolleri doğrultusunda hastalara yardımcı olur. Yaralanma, hastalık, doğuştan gelen özür, hareket sistemi bozuklukları veya diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; kişilerin fonksiyonel kısıtlılıklarına, ağrıyı, özrü ve yeteneklerini özel ölçme, değerlendirme ve inceleme yöntemleri ile belirleyerek doktorun teşhisi doğrultusunda, fonksiyonun ve fonksiyonel kapasitenin geliştirilmesine yönelik fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayan, uygulayan ve tekrar değerlendirerek rapor eden, sağlıklı kişilerinde sağlığını devam ettirmek amacıyla uygun egzersizler / koruyucu programlar planlayan mesleki donanıma sahip olan bir sağlık personelidir.
Nasıl Fizyoterapist Olunur ?
Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünü kazanan tüm öğrenciler mezun olduklarında Fizyoterapist (Fzt.) unvanını alırlar. Eğitim süreleri 4 yıllık olup bazı fakültelerde İngilizce eğitimi tercih ederlerse 5 yıllık bir eğitim süreci vardır. Eğer isterler ise kendi alanlarında yüksek lisans yapıp uzmanlaşabilir ya da eğitim öğretim hayatlarını devam ettirip doktora programlarına katılıp öğretim görevlisi de olabilirler. Akademik olarakta ilerleme noktasında önleri her bölümde olduğu gibi fazlasıyla açıktır.
Fizyoterapistler Ne Yapar ?
Fizyoterapistler ne yapar ? Fizyoterapistler kendisine yönlendirilen hastalara öncelikli olarak genel bir ölçme değerlendirme yaparlar. Yapılan genel değerlendirme sonrasında hastanın tedavi programını düzenlerler. Fizyoterapistler aynı zamanda; farmakoloji, radyoloji, ortopedi, nöroloji, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, kadın doğum, biyokimya, ilk yardım, gibi tıp konuları ile ilgili temel bilgi sahibidirler.
Fizyoterapistler bütüncül düşünce ve multidisipliner çalışma ilkesi doğrultusunda neredeyse tüm tıp alanları doğrultusunda etkileşim ve çalışma prensibi içerisindedir. Fizyoterapiye dair bir ihtiyacınız varsa sizde mutlaka fizyoterapistinize danışın.
En iyi fizyoterapist aracılığıyla fiziksel sorunlarınıza çözüm bulmak istiyorsanız, gereksinimlerinizin farkında olmanız gerekir. Fiziksel müdahalelerle birçok rahatsızlığı gidermek mümkündür. Öncelikle uzman hekim muayenesinden geçip, fizyoterapi uygulamasının gerektiği bölge saptanır. Teşhisler doğrultusunda fizyoterapi uygulanır. Fizyoterapini tamamlayıcı etkileri, vücudun gevşemesine yardımcı olur. Metropolde yaşamanın yorucu etkilerinden korunmak için doğru seçeneği tercih etmelisiniz. Fizyoterapi merkezimiz hijyenik ve donanımlıdır. İstanbul fizyoterapist konusunda hizmet talebinin ve üretiminin yoğun yaşandığı illerdendir. Az veya çok orandaki hizmet benzerlikleri esasen ciddi farklar oluşturur. Fizyoterapistler, sık çalıştıkları bedenlerin yapısına göre sert veya yumuşak tarz benimseyebilir. Aradığınız güvenilir fizyoterapistler, hijyenik muayenehane ortamında her hasta için özel metotlar uygulayabilecek uzmanlardır. Pozisyon bozukluğu, eklem ve kıkırdak problemleri, sinir sıkışmaları, kronik ağrılar, his kayıpları ve dokular üzerindeki renk değişimi farklı metotlar vardır. Kaliteli hizmet için, problemleriniz konusunda deneyimli bir fizyoterapiste güvenebilirsiniz. Terapi merkezlerinin reklamı ise sunduğu hizmetlerdir. Aşırıya kaçan tanıtım faaliyetlerine yatırım yapıp hizmet tutarını yükseltmeyen terapi merkezleri, yaygınlaşmaya başlamıştır. İstanbul’un en iyi fizyoterapist hizmetine ulaşmak için, tedavi metotlarına ilişkin bilgi sahibi olmalısınız.
Fizyoterapi Nedir Konusunda Cevaplar Farklılık Gösterir
İstanbul fizyoterapist unvanlı personellerin çok olduğu bir ilimizdir. Seçenek çokluğu, en etkili hizmete ulaşmak isteyenleri ikilemde bırakabilir. Hizmetlerin aynı esasa dayandığı ve değişkenlik göstermediği yaygın bir düşüncedir. Dünya Fizik Tedavi Konfederasyonu tarafından yapılan fizyoterapi tanımı sabit olsa da her fizyoterapist aynı donanıma sahip değildir. Hareket kabiliyetinin korunması, geliştirilmesi ve yenilenmesi şeklinde tanımlanan fizik tedaviye farklı yaştaki hastalar ihtiyaç duyabilir. İleri yaş faktörüyle kemik ve eklem yapısı değişmiş hastalar, genç hastalarla aynı gereksinimlere sahip olmaz. Fizyoterapinin mucizevi etkilerinden faydalanabilecek hastalara uygun terapi metotları şunlardır:
- Osteopatik terapi
- GTOS terapi
- Psikonöroimmünolojik terapi
- Ortopedik manipülatif terapi
- Manüel terapi
- FootBalance ayak terapisi
Vücudun farklı bölgelerine uygulanan terapiler detay bakımından çeşitlidir. En iyi fizyoterapist hizmetlerini arıyorsanız, Terapiler bölümünden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
En İyi Fizyoterapist Metoduyla Kendini Belli Eder
İstanbul fizyoterapist merkezleri arasındaki fark, problemlere olan bakış açısıdır. Ülkemizde yetişen her fizyoterapistin mesleğinde ve alanında yeterli donanım ve başarıya sahip olduğunu ayrıca unutmamak gerekir. Ameliyat zorunluluğunu azaltabilecek, kalıcı çözüm odaklı metotlar hizmet anlayışımızın özetidir. Bilimsellik ışığında yapılacak doğru ve etkili müdahalelerle ağrılarınız diner. Vücuttaki sistemlerin birçoğunda sağaltıcı etki gösteren paradisipliner uygulamaların iyi gelebileceği problemler şunlardır:
- Bel veya boyun kaynaklı duruş bozuklukları
- İğne batmasına benzer karıncalanmalara sebep olabilen sınır sıkışmaları
- Omur diskleri arasında belirginleşen fıtıklar
- Düz tabanlık ve topuk rahatsızlıkları
ABS Fizyoterapi Merkezi, en iyi fizyoterapist olanağına ulaşmanızı sağlamaktadır. Muayenelerinizin sonucuna uygun metotların uygulanması ve ağrılarınızın dinmesi için, İstanbul fizyoterapi hizmetleri arasında öne çıkan metotlarımızı değerlendirebilirsiniz.
Fizyoterapi Nedir Merak Ediyorum ?
Fizyoterapi nedir ve fizyoterapiye dair tüm merak ettikleriniz ve daha fazlası için bizlerle iletişime geçebilir, soru sormak ve randevu almak için uzman ekibimize danışabilirsiniz.
Sağlıklı günler.