GTOS Terapi nedir ? Nelerde etkilidir ? Sorusu bu terapi konsepti hakkında en fazla merak edilen ve araştırılan soruların başında geliyor. Kas ve iskelet sistemini hedef alan hastalıklar modern çağımızda oldukça sık görülmektedir. Bu rahatsızlıklardan muzdarip olanlar, günlük hayatlarını kısıtlayan ağrı-spazm-ağrı döngüsü ve his-kuvvet kaybı problemlerinin çözülmesi için çeşitli tedavi yöntemlerine başvurur. Tedavi süresi uzadıkça hastanın psikolojisi de olumsuz etkilenmektedir. Bu yüzden hastaları psikolojik olarakta rahatlatmak ve tedavi olan inancını arttırmak için iyileşmede ki hız da önemlidir. Burada hız denilerken tek bir seferde iyileşme olarak düşünmemekte gerekiyor tabiki. Çünkü hiçbir fizyoterapist’in elinde sihirli bir değenek yok.
Devam edecek olursak;
GTOS terapi, doktor kontrolünde teşhis ve tanısı konulmuş olan ve tedavisi gerçekleştirilebilen nöromusküler dediğimiz kas ve sinir sistemi hastalıklarına çare olan önemli bir destekleyici tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi, tedavisi uzun süredir devam eden kronik rahatsızlıklarda etkili olduğu kadar akut spazmlar ve ilk tedavilerde de oldukça etkilidir.
Gtos Terapi Nedir ?
GTOS terapi nedir, gtos terapi nelerde etkilidir diye merak ediyorsanız, kas iskelet sistemini oluşturan tüm dokuların rahatsızlıklarında kullanılan bir fizik tedavi ( fizyoterapi ) yöntemidir. Bu yöntem ABS Holistik Sağlık’ta GTOS Terapi Uzmanı fizyoterapistler tarafından patentli bir cihazla, deri altına girmeden, manuel olarak el ile uygulanır. Akut ve kronik kas-iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde çok başarılı olan GTOS terapi, çağımızın en önemli buluşlarından biridir. 21. Yüzyılın en etkili tedavi seçenekleri arasında GTOS Terapi’de gösterilmektedir.
GTOS, aslında “Golgi tendon organ simülasyonu”nun kısaltmasıdır ve bir tür manuel terapi tekniğini ifade eder. Golgi tendon organları, kaslarda ve kas tendonlarında bulunan duyu reseptörleridir. Bu organlar, kasların gerilmesini ve kas kasılmalarını kontrol ederler. GTOS işlemi, bu Golgi tendon organlarını hedef alarak yapılan bir manuel terapi tekniğidir.
GTOS işlemi sırasında, terapist kasların tendon bölgelerine doğru hafif bir basınç uygular. Bu basınç, Golgi tendon organlarını uyarmak ve kas gerilmesini azaltmak için tasarlanmıştır. GTOS’un amacı, kasların aşırı gerginliğini ve spazmlarını hafifletmek, kas dokusunun rahatlamasını sağlamak ve ağrıyı azaltmaktır.
Bu teknik, özellikle kas gerginliği, kas spazmları, kas yaralanmaları ve ağrıları gibi durumlarda kullanılabilir. GTOS işlemi genellikle diğer manuel terapi teknikleriyle birlikte kullanılarak daha etkili bir tedavi sağlanabilir. Ancak, bu işlemi uygulamadan önce bir hekime danışmanız önemlidir, çünkü herhangi bir tıbbi durumunuz veya sağlık geçmişiniz bu tür bir terapi için uygun olmayabilir. Burada karar verecek olan ilgili hekiminizdir.
Gtos Terapi Nedir ? Gtos Terapi Hangi Rahatsızlıklarda Etkili ?
GTOS Terapi hangi hastalıklarda etkilidir. Türkiye’de ilk olarak, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Egzersiz Fizyolojisi Enstitüsü kurucularından Dr. Çetin Gürses tarafından geliştirilmiş olup, etkinliği Boston Üniversitesi’nin 25.11.1999 tarihli raporu ile onaylanmıştır. Nöromusküler yani kas ve sinir sistemi kaynaklı rahatsızlıklar üzerinde kalıcı etkisi olan GTOS Terapi yönteminde rahatsızlığın durumuna göre tek seans’ta bile başarı elde edilebilmektedir. Bu durumda tabiki hastanın kaç seans gelmesi gerektiği yada GTOS Terapi uygun olup olmadığı uzman kişi tarafından belirlenmektedir. Uygun şartlara sahip hastalarda elde edilen memnuniyet ve başarı oranı %85’in üzerindedir.
GTOS Terapi ile tedavisi gerçekleştirilen rahatsızlıklar nelerdir ? diye düşünürsek şu şekilde sıralanabilir;
- Tüm Omurga problemleri,
- Bel Fıtığı,
- Boyun Fıtığı,
- Kas patolojileri (kas gerginlikleri, tendinitler, kas yırtıkları),
- Lateral epikondilit ( tenisçi dirseği ),
- Karpal Tünel Sendromu,
- Sinir sıkışması,
- Romatizmal hastalıklar (Fibromiyalji, Miyofasiyal ağrı sendromları, Ankilozan spondilit (AS),
- Eklem ağrıları (omuz ağrısı, diz ağrısı, kalça ağrısı, bel ağrısı, boyun ağrısı vb.),
- Bel Düzleşmesi,
- Boyun Düzleşmesi,
- Skolyoz,
- Kifoz,
- Siyatik Sinir Sıkışması,
- Priformis Sendromu,
- Kronik Baş Ağrısı,
- Migren,
- Kronik ve Akut Kas Spazmı,
- Kulunç,
- Boyun ve Bel Tutulması,
Gtos Terapi Nedir ? Gtos Terapinin Yan Etkisi Var mı ?
GTOS Terapi’nin yan etkisi var mıdır sorusu bu tereapi metodundan faydalanmak isteyen kişilerin sık olarak araştırdığı bir konu. ABS Holistik Sağlık’ta Uzm. Fzt. Ahmet Burak Sezgin öncülüğünde alanında uzman fizyoterapistler ve gtos terapistler tarafından kullanılan özel bir cihazla uygun noktalara, uygun miktarda basınç uygulayarak ağrı döngüsünü ortadan kaldırmayı hedefleyen kişiye özel egzersizlerle entegre edilen başarılı ve kalıcı bir terapi yöntemidir.
- Terapi’nin uygulama seanslarında hiçbir şekilde tıbbi ilaç, iğne, ışın, elektrik gibi yardımcı yöntemler kullanılmaz. Bu nedenle uygulanan tedavinin hiçbir yan etkisi yoktur.
- Sadece uygulama esnasında ciltte hafif kızarıklığa sebep olabilir.
- Uygunluğu onaylanmış her yaştan ve her gruptan kişiye uygulanabilen, yan etkisi bulunmayan, ideal bir tedavi yönetimidir.
Gtos terapi patentli ve tedaviye özgü cihazlarla uygulanır. Uygulanan tedavilerde deri altında herhangi bir işlem yapılmadan gerçekleştirirlir. Gtos terapi uygulama eğitimi almış uzman fizyoterapistlerle tedavi işlemine başlanır. Bu doğrultuda uzman fizyoterapist vücutta bulunan rahatsızlığın yer aldığı bölgeye elle basınç uygulama işlemi yaparak ağrıyı ortadan kaldırmayı hedefler. Gtos terapi İstanbul ABS Fizyoterapi ve Rehabilitasyon merkezimizde uygulanan tedavide, uygulama esnasında herhangi bir tıbbi ilaç ya da iğne kullanılmadan tedavi yapılır.
Gtos Terapi Nedir ? Gtos Terapi Kimlere Uygulanır?
Gtos terapi İstanbul merkezimizde yapılan terapide, öncelikle hastanın hekim kontrolünden geçmiş olması gerekir. Hekim kontrolünden geçen ve teşhis koyulduktan sonra, hastayı fizyoterapist değerlendirir. Hastanın kas ve iskelet sistemine ait rahatsızlıklarının Gtos terapiye uygunluğu belirlenir.
Gtos terapi aşağıdaki rahatsızlıklardan yakınan bireylere uygulanabilmektedir,
- Bel fıtığı, bel ağrısı ve bel düzleşmesi rahatsızlıklarında,
- Boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi rahatsızlıklarında,
- Kanal daralması ve siyatik sinir ağrıları rahatsızlıklarında,
- Miyofasiyal ağrılar rahatsızlıklarında,
- Skolyoz rahatsızlıklarında,
- Duruş (postür) bozuklukları rahatsızlıklarında,
- Kas yırtıkları problemlerinde,
- Boyun, bel ve kulunç tutulmaları rahatsızlıklarında,
- Omurga disklerinde kireçlenme rahatsızlıklarında,
- Tendon hasarları rahatsızlıklarında,
- Eklem problemleri rahatsızlıklarında,
- Siyatik sinir problemleri rahatsızlıklarında,
- Uzun süreli oturmaya bağlı olarak oluşan vücut ağrıları rahatsızlıklarında,
- Bacaklarda yayılan ağrılı durumların rahatsızlıklarında,
- Fibromiyalji rahatsızlığında güvenle uzman ellerde kullanılabilir.
Gtos terapi İstanbul ABS Kliniği’nde uygulanan tedavide uzmanlarımız kalıcı bir iyileşmeyi sağlamayı hedeflemektedir. Bunun için terapi sonrasında hastanın durumunu koruması için uyması gereken bir program bulunmaktadır. Ayrıca uzman fizyoterapistler tarafından verilen egzersizlerin düzenli ve eksiz olarak yapması gerekir. Bu şekilde iyileşme süreci ağrısız ve acısız, kanıta dayalı fizyoterapi metotları ile kalıcı hale getirilebilir.
Gtos terapi İstanbul ABS Fizyoterapi Kliniği’nde uygulanan seansın süresi ve sıklığı uzman görüşü doğrultusunda yaşadığınız rahatsızlığın türü ve etkisine göre değişim göstermektedir. Bu doğrultuda yeni oluşan kas rahatsızlıklarında ilk seansta bile rahatlama etkisi görülebilirken, rahatsızlığı kronik olan vakalar için daha fazla seans uygulaması gerekebilmektedir.
Gtos Terapi Nedir ?
Masaj’dan daha risksiz bir yöntemdir. Alanında uzman ellerce uygulanmalıdır. Çocuklarda ve gebelerde dahi kullanılabilir. Tabiki teşhis ve tanının hekim tarafından koyulmuş olması ve GTOS Terapi’ye uygun hasta olunmalıdır. Türkiye’nin önemli fizyoterapistlerinden Ahmet Burak Sezgin, Gtos Terapi tekniğini bütüncül ve fonksiyonel fizyoterapi teknikleriyle birleştirerek tedaviye farklı bir etkinlik katmıştır. Böylece klasik uygulama metotlarına nazaran 21. yüzyılın etkili terapisi olarak daha kalıcı bir hale gelmiştir.
Gerekli şartlar sağlandığında ilgili hekimliğin teşhis tanısı sonrasında fizyoterapistinizin de sizi terapiye uygun görmesiyle birlikte hiçbir şekilde yan etkisi olmayan çok başarılı bu terapi yöntemi için bizleri iletişim bölümümüzü tıklayarak arayabilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.
Sağlıklı günler.
Merhaba. Tedaviye başlamadan önce tahlil MR vs. istiyor musunuz? Seans ücreti ne kadar. Sağlık güvencemiz ücretlendirmede bize fayda sağlıyor mu? Teşekkürler.
Merhabalar. Fizyoterapi teşhis ve tanı almış olan hastalarda egzersiz ile kombine bütüncül çalışmaları kapsar. Herhangi bir ilaç veya doku altı işlemleri içeren yaklaşımlar yoktur. Hastanın teşhis ve tanısının hekim tarafından koyulmuş olması gerektiği için herhangi bir tahlil veya mr istenme durumuda söz konusu değildir. Daha detaylı bilgi için iletişim bölümü üzerinden asistanlarımızla görüşebilirsiniz. Sağlıklı günler.
Kireçlenme ağrıları için kesin çözüm sagliyormu
Sağlık fonksiyonel düşünmeyi ve bütüncül bakmayu gerektirir. GTOS Terapi tek başına bu tip ağrıların tedavisinde kesin çözümdür asla söylenemez. Beslenme, egzersiz başta olmak üzere çevresel etmenlerin tamamı düşünülmelidir. Multidisipliner çalışma ile birlikte kalıcı çözüm sağlanabilir. Geçmiş olsun. Sağlıklı günler.
Bu terapi Kronik migren icin onerilirmi? Amerikada boyle bir terapi varmi? ve adi ayni isimdemi?
saygilarim
Migren çok komplike bir problemdir. Problemin nedenine yönelik bir fayda sağlayacaksa destekleyici olarak kullanılabilir. Teşhis ve tanınız hekim tarafından koyulmuş ise Amerika’da mutlaka bir osteopat’a veya fizyoterapiste danışmanızı öneririm.
https://www.instagram.com/p/Bw_T7oCnig1/?igshid=1eadqtcf67poh
Link’i incelemenizi öneririm.
Geçmiş olsun.
Sağlıklı günler
Bu tedavi kalça protez ameliyatı teşhisi konulan hastalar içinde yararlısıdır fiyatı nedir ve kalıcı çözümmüdür
Merhabalar. Geçmiş olsun. Fizyoterapist değerlendirmeside bu konuda önem taşır. Rahatsızlığınızın evresi fizyoterapi ve rehabilitasyon programından göreceğiniz yararı etkileyecektir. Uygunluğunuz söz konusu ise fizyoterapi ve uygulamaları ciddi başarı sağlayacaktır. Egzersizlerinize, beslenme programınıza ve terapistinizin isteklerine uyum sağladığınız takdirde her hastalıkta olduğu gibi kalça problemlerinde de çözüm kalıcıdır. Sağlıklı günler.
Donuk omuz a ortalama kaç seans gerekir,iyileşme süreci ne jadar sürer acaba
Merhabalar,
Klinik değerlendirme olmadan ezbere konuşmak asla doğru bir cevap olmaz.
Geçmiş olsun.
avazkülernekroz hastalığına GTOS terapinin faydası olurmu.Bu rahatsızlıktan kurtulma şansımız ne kadar.Kaç seansta iyileşme başlar.Bilgi verebilirmisiniz
Merhabalar. Geçmiş olsun öncelikle. Avesküler Nekroz teşhisi almış hastalarda fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamaları, bütüncül fizyoterapi ve fonksiyonel tıp bakışı çerçevesinde ciddi başarı sağlamaktadır. GTOS Terapi’de bu kapsamda uygulanan metotlardan birisidir. Hastalığın başlangıçı, evresi ve durumu seans sayısını ve süreci etkileyecektir. Arzu ettiğiniz takdirde bizlerle iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz. Sağlıklı günler.
Merhabalar kardeşime Herediter spastik paraperent HSP teşhisi konuldu. Yürümede güçlük çekiyor denge sorunu var. Bu hastalık için de önerilebilir mi
Merhabalar.
Kas gerginlikleri için destek sağlayabilir.
İlgili hekimlikle birlikte karar vermek gerekir.
Sağlıklı günler.
Merhaba el başparmaklarda kireclenme var artroz tanı doktordan .tedavi uyguluyormusunuz?
Merhabalar.
Hekim teşhis ve tanısı sonrasında fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamaları yapılabilir.
Sağlıklı günler.
Merhabalar. Çocuk felcine bağlı kas güçsüzlüklerinde faydalı mıdır?
Merhabalar.
Geçmiş olsun.
Önce fizyoterapist değerlendirmesi gerekmektedir. Bu şekilde doğru yorum yapmak mümkün değildir.
Merhaba çocuk felci sekelinde etkili midir?
Merhabalar.
Geçmiş olsun.
Önce fizyoterapist değerlendirmesi gerekmektedir. Bu şekilde doğru yorum yapmak mümkün değildir.
Merhaba tedavi yönteminiz Oksipital nevralji de de sonuç verir mi
Merhabalar,
Geçmiş olsun öncelikle. Oksipital nevralji probleminde tek başına bu uygulama yeterli olmayabilir. Klinik fizyoterapi değerlendirmesi şart. Öncesinde hekim muayenesinden geçmeniz gerekir.
Sağlıklı günler dilerim.
Hocam ağır kaldırmaktan dolayı benim belimde kikirdakta ödem oluşmuş ilaçla tedavi oldum fakat uyku uyutmayacak derecede ağrılarım var, sürekli ağrı bantı kullanıyorum, öneriniz nedir.
Merhabalar,
Geçmiş olsun öncelikle. Bu konuda öncelikli olarak hekiminize danışmanız ve daha sonrasında uygun görülürse onun yönlendirmesi ile fizyoterapist değerlendirmesinden geçmeniz önerilir.
Uzaktan bir çözüm veya destek sağlamak maalesef mümkün değildir.
Sağlıklı günler.
Hocam merhabalar ben 32 yaşındayım ,Belinde iki fıtık var birisi büyük sinire yakın olduğu için Ameliyat şart dediler ,fakat fiziksel muayene ettiklerinde belli bir güç kaybım yok ,idrar kaçırma ,ya da ayakta düşme gibi problemlerim yok.Sadece 5ya da 10 dakikadan fazla ayakta duramıyor ya da yürüyemiyorum hemen oturmak istiyorum daha çok baldıra ağrı yapıyor ve sol ayak serçe parmağım uyuşuyor. Gtos tedavi alsam yararlı olur mu ?
Merhabalar,
Geçmiş olsun öncelikle. Bu konuda öncelikli olarak hekiminize danışmanız ve daha sonrasında uygun görülürse onun yönlendirmesi ile fizyoterapist değerlendirmesinden geçmeniz önerilir.
Uzaktan bir çözüm veya destek sağlamak maalesef mümkün değildir.
Sağlıklı günler.
Hocam selamlar,
48 yaşındayım. Doğuştan sol kalça çıkık olarak doğmuşum ve işlem yapılarak düzeltilmiş. Yaşım ilerledikçe (özellikle 40’tan sonra) kireçlenme, kıkırdak hasarı ve ağrı arttı. Gittiğim bütün ortopedi uzmanları kalça protezinden başka çözüm olmadığını ve mümkünse daha ileri yaşlara ertelememi söylediler. Ayrıca ekzozom, biyolojik jel enjeksiyon gibi yeni teknolojileri denememi tavsiye ettiler. GTOS olayını henüz şimdi duydum ve benim durumumdaki birinde uygulanıp uygulamayacağını öğrenmek isterim. Selamlar.
Merhabalar, geçmiş olsun öncelikle.
Kalça ekleminde kireçlenme, kıkırdak hasarı ve ağrı gibi sorunlarda, fizyoterapinin rolü oldukça önemli olabilir.
Bu duruma uygun bilimsel bir çalışmadanda sizler için bahsedebilirim:
British Journal of Sports Medicine, 2014 yılı yayınında kalça kireçlenmesi ve kıkırdak hasarı gibi sorunlarda fizyoterapist tarafından düzenli olarak uygulanan kişiye özel egzersiz ve manuel terapi yöntemleri kıkırdak hasarını azaltmaya, kas gücünü artırmaya ve eklem hareket açıklığını korumaya yönelik olumlu sonuçlar ortaya çıkartmıştır. Ayrıca uygulanacak diğer tedavilerle birlikte fizyoterapist desteği almakta yine kalça protezi cerrahisini belirli bir yaşa kadar erteleme şansı sunarak yaşam kalitesini arttırmaktadır.
Sonuç olarak ilgili hekimliğinizin teşhis-tanısı doğrultusunda bir fizyoterapist değerlendirmesinden de geçerek fizyoterapiye yönelik teknik ve metotlara uygun olup – olmadığınız sonucuna ulaşabilirsiniz. Uzaktan buna karar verebilmek maalesef mümkün değildir.
Sağlıklı günler.