Osteopati Ne İçin Uygulanır ve Nasıl Bir Terapi Yolu İzler ? Her vücudun kendine has bir iyileşme mekanizması bulunur. Osteopati ise sadece elleri kullanarak iyileşme mekanizmasının devreye girmesine yardımcı olur. Bütüncül tıp olarak da tanımlanan tedavi yöntemi vücuttaki hastalığı sadece ağrıyan bölgelerde aramaz. Vücudun bir bütün olarak ele alır. Tedavi esnasında yumuşak dokudaki gerginliği ararken bir yandan da eklemlerde meydana gelen fonksiyon bozukluklarını da ortaya çıkarır. Ayrıca genel cerrahi ve dahiliye gibi tıbbın önemli dallarından da yardım alır. Bizler bu sebeplerden dolayı multidisipliner çalışma ilkesi dahilinde genel cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi gibi alanlarla bir arada ve bütün olarak çalışmaktayız.
Osteopati Kimlere Uygulanır ?
Osteopati kimlere uygulanır diye merak ediyorsanız; Osteopati tedavisi genellikle omurgaya bağlı rahatsızlık yaşayanlara uygulanır. Omuz ve kalçanın yanı sıra diğer eklemlerde de uygulanan yöntem ile duruş ve denge bozuklukları tedavi edilir. Mekanik bel ya da boyun ağrısı yaşayan kişiler için de uygulanabilir. Gerilim tipi baş ağrısı, migren, kaza sonucu yaşanan periyodik ağrılar, depresyon, anksiyete ve kas iskelet sistemindeki fonksiyon bozuklukları yaşayanlarda elle uygulanır. Sezaryen de dahil olmak üzere bazı ameliyatlar vücudun öne doğru eğilmesine sebep olabilir. Omurgada ortaya çıkan düzleşme problemlerinde de kullanılır. Duruş bozuklukları olan her birey mutlaka bu alandan geçmeli ve yardım almalıdır.
Osteopati Ne İçin Uygulanır ?
Osteopati ile hastalığın kaynağına ulaşıyoruz. Osteopati tedavisi yaparken hastalıktan ziyade hastalığı meydana getiren sebebe odaklanıyoruz. Örneğin kas sisteminin herhangi bir noktasında kasılma meydana gelirse kan dolaşımında da sorun ortaya çıkabilir. Kasların ihtiyacı olan oksijen ise kan dolaşımı yardımı ile kaslara taşınır. Kasılmalar esnasında ise kan dolaşımının düzenli olmamasına bağlı ağrılar meydana gelebilir. Bir süre sonra kas sisteminde atık maddeler de birikmeye başlar. Bir süre sonra ağrı yayılmaya başlar.Haliyle vücutta hissettiğiniz ağrının kaynağı bambaşka bir nokta olabilir.
Visseral Osteopati İle Organların Doğru Hareketi Sağlanıyor
Visseral osteopati organların hareket sistemi üzerine odaklanır. Organlar ile düzeni bir etkileşim içerisinde olan midenin kendine has bir hareket sistemi de bulunuyor. Mide kaynaklı bir rahatsızlığın ise temel sebebi avuç içi olabilir. Vücut böylesine bütün bir sinir ağıdır. Osteopati yöntemi kullanılarak sol bileğe ve avuç içine yapılacak manuel uygulama ve visceral dediğimiz iç sistemlere yönelik verilecek uyarı ve uygulamalar midenin de rahatlamasına yardımcı olur. Tedavi esnasında hastanın ihtiyacına bağlı olarak ilgili uzman görüşüyle vitamin-mineral desteği de verilebilir. Fakat ilaç tedavisine başlarken mutlaka ama mutlaka ilgili hekime danışmanız ve yardım almanız gerekir.
Osteopati Tedavisi Ne Kadar Süre Devam Eder ?
Osteopati tedavisi ne kadar süre devam eder sorusu bu terapi desteğini almak isteyen kişilerin sık sık sorduğu sorular arasında yer almaktadır.
Osteopati tedavisi özünde hastaya vücudunu nasıl taşıması gerektiğini anlatmalı. Hastanın gün içerisinde yapması gereken egzersizler de tedavi kapsamında değerlendirilmeli. Verilen bilgiler ışığında hasta davranışlarına da bağlı olarak tedaviden alınan sonuç kısalabilir. Tedavi esnasında geçen zaman hastalığın durumuna ve türüne göre değişiklik gösteriyor. Üst düzey rahatsızlıklarda süre bir yıla kadar uzayabiliyor. Fakat zaman içinde hastanın şikayetlerinin azalmasına bağlı olarak seanslar arasındaki zamanda artabilir.
Örneğin hastalığın başında haftada bir veya iki seans terapi uygulanıyorsa zaman içerisinde bu süre 6 aya kadar çıkabilir. 1870’li yıllardan bu yana kullanılan osteopati yöntemi günümüzde modern pek çok tedavi yöntemlerine ışık oluyor. Manuel terapi, osteopati, psikonöroimmünoloji, egzersiz ve beslenme bazlı geniş bir bakış açısını kapsayan bütünücül fizyoterapi uygulamarı Türkiye’de içerik, konsept ve sunulan terapi bütünlüğü bakımıdan ilk olan holistik fizyoterapi kliniğini arayabilir, osteopati nedir ve nasıl bir terapi yolu izler ? Konusunda Uzm. Fzt. Ahmet Burak Sezgin ve uzman ekibinden destek alabilirsiniz.