Skip to main content

Sağlıklı Olmak İçin Ne Yapmalı ? Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için çok yönlü yaklaşımlardan yararlanmanın önemi büyük. Bu açıdan dikkat etmeniz gereken dört temel püf nokta var. Yaşam tarzınızda yapacağınız değişikliklerle, düzenli egzersizlerle ve dengeli beslenme yaklaşımlarıyla sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz. Sağlık problemlerinizi modern tıp teknikleriyle aşabilir ve kişiye özel tedavi programlarıyla koruyucu önlemler alabilirsiniz.

1. Sağlığınıza Gereken Özeni Göstermelisiniz

Düzensiz yaşam tarzı ve uyku düzeni sağlığı olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerin başında geliyor. Genetik olarak sağlıklı bir vücut yapısına sahip olsanız bile sağlığınıza yeterince dikkat etmezseniz ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle sağlığınızın bozulmasına neden olacak alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Alkol ve sigara tüketimine mümkün olabilecek en kısa zamanda son vermelisiniz. Sağlıksız oturma pozisyonlarından uzak durmalısınız, Tüm gün hareketsiz kalmaktan kaçınmalısınız. Buna benzer küçük ama etkili değişikliklerle sizi pek çok sağlık sorunundan koruyacak alışkanlıklar edinmeye özen göstermelisiniz. Bu alışkanlıkların değiştirilmesi ve uygulanması konusunda uzman bir fizyoterapist’e danışabilirsiniz.

2.Dengeli Beslenme İlkelerini Benimsemelisiniz

Düzenli ve dengeli beslenme yaklaşımlarını benimsemedikçe sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmanız mümkün değil. Öncelikle hormonsuz ve doğal gıdalarla beslenmeye çalışmalısınız. Bu açıdan psikonöroimmünolojik beslenme ilkelerini takip edebilirsiniz. Psikonöroimmünolojik beslenme yaklaşımlarına göre hastalıkların oluşmasında nörolojik problemler ve bağışıklık sisteminden kaynaklanan sorunlar etkili olabilir. Psikonöroimmünolojik beslenme, bağışıklık sisteminizin işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi açısından oldukça etkili.

Böylece vücudunuzdaki diğer organ ve sistemlerin düzenli bir şekilde faaliyet göstermesini sağlayabilirsiniz. Bu terapide beslenme düzeni belli bir biçimde ayarlanarak genetiğimize ve evrimsel gelişimimize uygun biçimlerde düzenleniyor. Örneğin uykuya hazırlık saatlerinde aç kalmalısınız ve bu sağlıklı beslenme biçimine mutlaka egzersizler eşlik etmeli. Egzersizler konusunda yine fizyoterapistinize danışmanız en sağlıklı karar olacaktır.

3. Sosyallikten Ve Pozitif Yaşamdan Uzak Kalmayın

İnsanın sosyal bir varlık olduğu kabul görmüş bir gerçek. Bu nedenle sosyalleşmek, sağlık üzerinde olumlu etkilere sahip. Sosyalleşmenin stresi azaltmada da rolü var. Modern çağın en büyük sorunlarından biri stresli yaşam tarzına sahip olmak. Yaşam tarzınızda pozitif fikirleri ve bakış açılarını daha yoğun tutarsanız stresle savaşabilirsiniz. Sizi mutlu eden insanlarla ve hobilerle yakın ilişki içerisinde kalmaya çalışabilirsiniz. Böylece bağışıklık sisteminizin sağlığınız için iyi bir savunma mekanizması oluşturmasını da sağlayabilirsiniz. Pozitif ve stresten uzak bir yaşam tarzı sağlık sorunlarınızı aşmanızda önemli bir etken.

4. Egzersiz Yapmayı İhmal Etmemelisiniz

Vücut sistemlerinin işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için yaşınıza, sağlık durumunuza ve ihtiyaçlarınıza göre düzenli olarak egzersiz yapmak olmazsa olmazlardan. Egzersize zaman bulamamak asla bahane olmamalı. Gerek fizyoterapist eşliğinde egzersiz gerekse bireysel olarak yapacağınız yürüyüş tarzında uygulamalar sizi pek çok sağlık sorunundan koruyacaktır.

Mevcut sağlık problemleriniz için ise uzman fizyoterapist görüşlerinden yardım alarak sağlığınız için önemli bir adım atabilirsiniz. Bütüncül fizyoterapi yaklaşımları ile yalnız egzersizler değil beslenme düzeni de kişiye özel planlanıyor. Böylece fizyoterapist, hastalığınız için en etkili tedavi teknikleriyle tanışmanızı sağlıyor.

Sağlıklı olmak için ne yapmalı konusunda daha fazla detay ve destek almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı günler.

Leave a Reply